Despre noi

Din 2008 pana in prezent am organizat peste 250 de petreceri pentru copii. Unii dintre ei si-au aniversat ziua de nastere impreuna cu noi de cel putin 3 ori consecutiv si au participat si la alte aniversari ale prietenilor, de fiecare data cu aceeasi bucurie si entuziasm. Insufletirea lor ne-a motivat sa punem muuult suflet in organizarea petrecerilor noastre si toti membrii echipei noastre sunt plini de viata si pusi pe șotii :)

CUM AM INCEPUT

In 2005 am infiintat clubul sportiv Alpin Club Carpatic Junior. Aceasta initiativa a avut la baza pasiunea noastra pentru escalada si dorinta de a atrage cat mai multi copii si tineri catre practicarea acestui minunat sport pe verticala, catre munti si natura, promovand totodata beneficiile miscarii in general. O parte a initiativei clubului era inspirata dupa modelul initiat de francezi cu foarte mult timp in urma. In Franta (dar si in alte tari din vest) majoritatea scolilor au montate panouri de escalada iar escalada face parte din programa scolara. Inceputul nu a fost deloc usor pentru ca in Romania acest sport era mult prea putin cunoscut, dar pana la urma am reusit sa construim primul perete de escalada al clubului in incinta Scolii Generale Nr.19 (Tudor Arghezi).

CUM AM EVOLUAT

Sala de la scoala 19 s-a dezvoltat, am marit progresiv suprafata catarabila. O atentie deosebita am acordat-o si actiunilor prin care doream sa facem cunoscute catre un public cat mai larg, frumusetea si provocarile ofertite de acest sport “diferit” , ce are capacitatea de a deschide practicantilor perspective nebanuite.

Inca de la inceput am organizat cursuri de escalada, iar in timp, numarul cataratorilor a crescut. Am organizat competitii pentru copii si adulti si tabere de escalada la munte pentru a promova frumusetea acestui sport practicat in aer liber.

Am evoluat si in ceea ce priveste numele: in 2008 am devenit Vertical Spirit
, un nume despre care simteam ca rezoneaza mai mult cu catararea, cu inaltimile si mai ales cu spiritul liber al cataratorilor.

In 2009 am deschis cea de-a doua sala de escalada (str. Baicului) – Eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui sport au avut succes, luand in considerare faptul ca sala de la Scoala 19 devenise neincapatoare. In anul 2009, beneficiind si de suportul prietenilor nostri pasionati de escalada si munte am deschis inca o sala, desi nici de data aceasta nu a fost usor. Sala de escalada din Baicului a fost un proiect care ne-a “consumat” cu totul dar care ne-a adus satisfactii pe masura. Astfel in 21 noiembrie 2009 am inaugurat cea mai inalta si mai complexa sala de escalada din Romania.

Ne dezvoltam in continuare. Desi sala este functionala, gazduind deopotriva copii si adulti, amatori si sportivi profesionisti, este o baza sportiva in continua dezvoltare. Construim in continuare pereti de escalada pentru ca spatiu mai este destul, punem prize si amenajam trasee pentru toate nivelurile.

CARE SUNT ACTIVITATILE NOASTRE IN PREZENT

Inca din anul 2005, clubul nostru se implica activ in promovarea sporturilor montane si a activitatilor legate de munte, care sunt modalitati distractive, active, relaxante si sanatoase de petrecere a timpului liber – Oferim cursuri de escalada, organizam tabere la munte, asiguram pereti portabili de escalada la evenimente, construim pereti de escalada, promovam escalada in randul copiilor si al tinerilor, organizam team – buildinguri si petreceri pentru copii in salile noastre de escalada.